nieuws

Regels voor harde vloeren

bouwbreed Premium

rotterdam – De Stichting Bouwresearch (SBR) heeft regels geformuleerd voor het ontwerpen en uitvoeren van natuursteen- en tegelvloeren op prefab betonelementen.

In de praktijk ontstaan vaak rechte scheuren in de tegels of natuursteenplaten boven de naden van prefab betonnen vloeren. Dat gebeurt zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Het uiterlijk van een gescheurde vloerafwerking is niet acceptabel. Als de vloer dicht moet zijn, is het ook functioneel niet aanvaardbaar. Uit onderzoek blijkt, dat het komt door onbekendheid met de technische eigenschappen van de verschillende materialen. De SBR heeft daarom een handleiding samengesteld met als titel ‘Rechtlijnige scheuren in harde afwerkingen op prefab betonvloeren’. In de uitgave worden technische en organisatorische zaken behandeld. Voor een goede uitvoering is niet alleen kennis nodig, maar ook een correcte taakverdeling tussen de bouwpartners.

Reageer op dit artikel