nieuws

Puttenstelmachine en hogesnelheidspaal op de markt

bouwbreed Premium

uithoorn – Een stelmachine voor prefab betonnen putten en een stalen buispaal die tot vier maal zo snel geheid kan worden als de palen van andere funderingssystemen. Dit zijn twee noviteiten van De Voorbij Groep BV.

Schokbeton, ook een bedrijf uit de Voorbij Groep, produceert betonnen putten voor de ondergrondse inzameling van afval. Voorbij Multitechniek heeft nu een gepatenteerde machine, waarmee de putten in de grond kunnen worden gebracht. Hij zuigt de grond onder de put weg, die daardoor op als vanzelf op zijn plaats zakt.

Een andere onderneming van de Voorbij Groep, Heibedrijf Henk Hylkema, heeft een systeem ontwikkeld voor het snel inbrengen van palen. Het heet HSP (hogesnelheidspaal) en bestaat uit ronde stalen buispalen met een diameter van circa 170 millimeter.

De palen worden naar de eerste zandlaag getrild en hebben dan een draagvermogen van 100 tot 150 kiloNewton. Het systeem is vooral geschikt voor het funderen van autosnelwegen en spoorwegen.

Reageer op dit artikel