nieuws

Omwonenden willen bouw Meppel stilleggen

bouwbreed Premium

meppel – Omwonenden willen in Meppel de bouw van een parkeerkelder en twintig woningen en winkels laten stilleggen. Een kort geding hierover dient vandaag. De Meppelers willen zekerheid over schadevergoeding en aanvullende maatregelen om verdere schade aan hun gebouwen te voorkomen.

Brands Bouwgroep uit Emmen voert het project uit. Bebouwing van de omwonenden staat tot op 2 meter van de bouwput. Het diepste punt bedraagt 4 meter onder maaiveld. Brands heeft daar net de eerste vloeren gestort.

Om problemen te voorkomen is een 17 meter diepe damwand geslagen. Dit leidde tot de eerste schade bij omwonenden. Vervolgens is de damwand onvoldoende geborgd, waardoor grond en daarmee fundamenten van omringende gebouwen ging schuiven met als gevolg scheuren in muren.

De omwonenden hebben de schrik goed te pakken. Om de aannemer en zijn verzekeraar onder druk te zetten, vragen zij de rechter de bouw stil te laten leggen tot die zekerheid er is.

Reageer op dit artikel