nieuws

Nieuw stadion VVV Venlo uitgevoerd als bovenlader

bouwbreed Premium

venlo – Het nieuwe voetbalstadion van de toto-divisieclub VVV Venlo wordt een zogenoemde bovenlader. De toeschouwers komen van bovenaf het stadion binnen. De nieuwe ‘De Koel’, met een capaciteit van 8300 toeschouwers, wordt gebouwd op het oefenterrein naast het huidige stadion.

De arena moet in 2001 gereed zijn. Het stadion maakt deel uit van onder meer een evenementencomplex met discotheek en multi-bioscoop. De totale investering bedraagt 24 miljoen gulden.

Het stadion is een getrouwe kopie van het Heracles-sportpark in Almelo met ruimte voor 6500 bezoekers. “De compactheid van dat stadion bevalt ons”, zegt Gerard Vestering, bestuurslid Faciltaire zaken van VVV.

Het nieuwe stadion dankt zijn naam aan de bijna 8 meter diepe voormalige zandkuil. Vestering: “De bodem wordt 1,5 meter opgevuld met specie. De zitplaatsen aan twee kanten van het veld, worden gebouwd op de ongeroerde grond van de taluds van de zandgroeve. Daardoor komt de dakconstructie op het maaiveld. De overstek biedt ruimte voor een beschutte rondgang.” Aan de twee andere zijden van het veld zijn gebouwen met tribunes gepland. De hoeken van het stadion bieden vanaf alle zitplaatsen onbelemmerd zicht op het veld.

Opdracht

De bouwopdracht gaat zo goed als zeker naar Plegt-Vosgroep in Langeveen bij Almelo. Dit bedrijf realiseerde ook het Heracles- en Nec-stadion in Nijmegen. Volgens woordvoerder Gerrit Oliemulder is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van nog enkele stadions in Nederland. “Welke kan ik nog niet zeggen. We hebben de opdracht nog niet binnen.”

Morgen brengt de selectie van VVV een bezoek aan het stadion in Almelo. “Een eerste verkenning en tevens training”, zegt Levering. Hij verwacht dat in januari 2000 de opdracht voor de bouw de deur uitgaat.

Reageer op dit artikel