nieuws

Maastricht wijst toltunnel af

bouwbreed

maastricht – Voor de aanleg van een tunnel met tolheffing in het verlengde van de A2 in Maastricht is politiek en maatschappelijk onvoldoende draagvlak.

Per passage wil de gemeente Maastricht een euro heffen, op de A2 en op drie toekomstige sluipwegen. De raadscommissie verkeerszaken wees de toltunnel af. Maastricht gaat de komende maanden de bevolking op wetenschappelijk verantwoorde wijze enqueteren over dit onderwerp. Een officieuze enquete op Internet bleek niet aan die eis te voldoen. Door het aanleggen van de toltunnel voor eigen rekening, (kosten 450 miljoen gulden) loopt Maastricht tien of mogelijk zelfs twintig jaar vooruit op de rijksplanning. Volgens de gemeente is er ruime belangstelling van ondernemers om geld in het tolproject te steken.

Reageer op dit artikel