nieuws

Laatste hobbels haven Gaza genomen

bouwbreed

jeruzalem – Het ziet ernaar uit dat binnenkort eindelijk kan worden begonnen met de aanleg van de Palestijnse haven in Gaza, zo melden bronnen in Israel.

Een woordvoerster van Ballast Nedam, de Nederlandse bouwer die een belangrijke rol gaat spelen bij de uitvoering van het project bevestigde woensdag dat “de zaak bijna rond is.”

Zij kon nog geen details geven over het akkoord dat op stapel staat. Met het project is in elk geval meer dan 60 miljoen dollar gemoeid. Uit wie het consortium gaat bestaan is ook nog niet helemaal duidelijk. “Dat zal afhangen van allerlei dingen die mogelijk onder het project gaan vallen, zoals haveninstallaties.”

Vijf jaar geleden werd voor het eerst gesproken over de aanleg van de haven, maar pas in augustus van dit jaar werd het groene licht gegeven. Op 1 oktober hadden de werkzaamheden kunnen beginnen, maar de deelnemende bedrijven wilden pas weer gaan onderhandelen als vaststond dat de haven ook echt zou worden gebouwd.

Reageer op dit artikel