nieuws

Kitspuit op accu met ingebouwde compressor werkt nauwkeuriger

bouwbreed

biest houtakker – De firma Teku BV, specialist in diamantboor, -frees en -zaagwerk, brengt een kitspuit op accu met ingebouwde compressor in de handel. De kitspuit is in nauwe samenwerking met Teku ontwikkeld door het Duitse bedrijf Kress.

“Er zijn wel elektrische kitspuiten”, zegt directeur Pieter van Deursen van het in het dorpje Biest Houtakker onder Hilvarenbeek gevestigde bedrijf, “maar die werken met een mechanisch aangedreven spindel. In dit apparaat is een echte mini-compressor aanwezig en gesleep met en grote compressor met bijbehorende slangen en snoeren is dus verleden tijd.”

“Wij worstelden echt met dit probleem. Wij zetten nogal wat chemische ankers en hebben lang over een goede oplossing zitten nadenken. Bovendien is de kitspuit goed voor de arbeidsomstandigheden. Het gewicht is slechts 2,5 kg, inclusief de accu. Seriewerk met de hand-kitspuit doet een aanslag op handen, polsen en ellebogen en dat is met deze Kress Pressjet afgelopen.”

Uitwisselbaar

De accu van de kitspuit van 2 Ah en 13,2 V is uitwisselbaar met de accu van de schroefmachine van Kress. Van Deursen: “De accu’s zijn uiteraard los te koop. Met drie accu’s en een acculader kunnen twee apparaten continu in gebruik zijn”.

De accucompressor lever 1400 N en een maximale druk van 8,5 bar. De accu is goed voor dertig kokers of twintig worsten van 600 ml. Doordat de kitspuit met verschillende hulpstukken kan worden uitgerust, zijn kokers en worsten van 310 , 400 en 600 milliliter te verwerken. Een regelbaar drukventiel zorgt ervoor dat de dikte van de kit optimaal kan worden ingesteld. Het terugslagventiel zorgt er ook voor dat zich geen draadvorming voordoet als het apparaat niet wordt gebruikt.

Gelijkmatig

“De toepassingsmogelijkheden zijn legio”, aldus Van Deursen, “In ons bedrijf wordt de Pressjet ingezet voor het zetten van chemische ankers. In de autobranche zie ik mogelijkheden voor bijvoorbeeld het zetten van autoruiten. Verder kunnen keukenzetters, loodgieters en carosseriebouwers met deze kitspuit aan de slag. In feite kan dit apparaat worden ingezet overal waar een gewone kitspuit wordt gebruikt. En het werkt niet alleen lichter, ook beter. Omdat de druk gelijkmatig is, kan veel nauwkeuriger worden gewerkt.”

De Kress Pressjet is vanaf begin volgende maand leverbaar en gaat, inclusief btw, acculader en koffer, rond 900 gulden kosten.

Reageer op dit artikel