nieuws

Kamer wil plan voor vaarroutes

bouwbreed Premium

den haag – Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat moet voor 13 december van dit jaar met een plan van aanpak komen voor het wegnemen van knelpunten bij vaarwegen en havens.

De Tweede Kamer nam gisteren met algemene stemmen een motie van die strekking aan die D66-Kamerlid Ravestein had ingediend.

Aanleiding voor de motie is een tekort van tweehonderd miljoen gulden per jaar voor onderhoud aan vaarwegen. In verband hiermee inventariseerde het Centraal Orgaan Vaarwegen tien knelpunten op hoofdvaarroutes.

Op 13 december vergadert de kamer over het Meerjarenprogramma voor Infrastructuur en Transport. Dan kan worden besloten extra geld beschikbaar te stellen voor onderhoud. Dat gaat dan wel ten koste van andere infrastructuur.

Reageer op dit artikel