nieuws

‘Internethuis’ bestelt zelf het bier

bouwbreed Premium

watford – In Engeland zijn gisteren de eerste ‘Internethuizen’ van Europa op de markt gebracht. Het gaat om tien vrijstaande woningen met vier slaapkamers en drie badkamers, voorzien van de allerlaatste computer- en Internetfaciliteiten. Kosten: ruim anderhalf miljoen gulden per huis, inclusief voor tachtigduizend gulden aan zogeheten domotica.

Het ‘huis van de toekomst’ is gebouwd door het Britse Laing Homes en ligt nabij de Londense voorstad Watford. De software is geinstalleerd door het Amerikaanse Cisko Systems. Elke woning is uitgerust met 72 stopcontacten, tientallen computerkabels, vier pc’s, vier ISDN-lijnen en vier webcams. De laatste stellen de eigenaar in staat ‘Big Brother’ te spelen vanaf elke locatie ter wereld, mits voorzien van een computer en modem. Beveiligingssystemen, de automatische tuinsproeier, het openen en sluiten van gordijnen, het aan- of uitknippen van lichten, alles is te programmeren of van afstand te regelen. Tot en met alvast koffiezetten terwijl men nog onderweg is naar huis.

Het leven in huis is optimaal geautomatiseerd. Een speciale handscanner houdt bijvoorbeeld de voorraden in de koelkast bij. Als het voorlaatste pilsje wordt geconsumeerd, plaatst de ‘smart’ koelkast zelf een bestelling op de Internetsite van de lokale supermarkt. Binnen een paar uur worden de boodschappen dan aan huis gebracht.

Reageer op dit artikel