nieuws

Ingenieurs halveren resultaat Stork

bouwbreed Premium

naarden – De ingenieurstak van Stork is een belangrijke oorzaak van de halvering van de winst zoals het bedrijf dat voor dit jaar verwacht.

De al tijden kwakkelende Engineering Group, vooral actief in de olie- en gasindustrie, wil er maar niet bovenop komen. Een nieuwe, forse reorganisatie is nodig.

Onduidelijk is nog hoeveel van de 2600 banen worden geschrapt. Het gaat om minder dan de helft, aldus Stork-topman Veenman, “maar het zal fors zijn”. Bij een recente reorganisatie verdwenen al tweehonderd banen, maar dat bleek onvoldoende. Stork was bezig de Engineering Group te verkopen aan de Amerikaanse Jacobs Engineering Group. Die gesprekken hebben vertraging opgelopen.

In het afgelopen halfjaar draaide de ingenieurspoot een verlies van 17,7 miljoen gulden. Hoe het tweede semester eruit zal zien, wilde Veenman niet zeggen.

Stork totaal draaide het eerste halfjaar een nettowinst van 77 miljoen gulden. Over 1998 werd een winst behaald van 189 miljoen. Over dit jaar verwacht Veenman een halvering. Dat houdt in dat hij in het tweede halfjaar dit jaar hooguit nog 20 miljoen verwacht te verdienen.

Reageer op dit artikel