nieuws

Hengelo winnaar Energy Award

bouwbreed

hengelo – De gemeente Hengelo heeft de Energy Award in de categorie Bouwen veroverd. Jaarlijks reikt de Nederlandser Onderneming voor Energie en Milieu (Novem) zes van deze trofeeen uit. Hengelo heeft de prijs gekregen vanwege het initiatief om in de wijk Slangenbeek tien vrije kavels te bestemmen voor duurzaam bouwen. De jury prees de originele manier waarop aan duurzaam bouwen wordt vormgegeven.

Particulieren krijgen de mogelijkheid een energiezuinige woning op hun stuk grond te bouwen. Ze kunnen kiezen uit een catalogus met voorbeeldontwerpen.

Deze genomineerde ontwerpen werden aangewezen tijdens de prijsvraag Individueel en Duurzaam in maart van dit jaar. Bouwbedrijf Lammersen en Zn uit Delden en Droste Vastgoedontwikkeling uit Hengelo kregen toen de hoofdprijs vanwege hun economisch gunstige en energiezuinige woningplan. De kavelgrootte voor elke woning is 350 vierkante meter. De aanneemsom bedroeg circa 225.000 gulden (excl. btw). Overigens overschreden de meeste inzenders dat bedrag.

Reageer op dit artikel