nieuws

Gratis ‘virtueel kantoor’ voor bouw op Internet

bouwbreed Premium

den haag – Een ‘virtueel kantoor’ op Internet. Zo noemt Intrabouw het gratis intranet voor de bouwsector op www.bouwonline.nl. Via dat intranet kunnen collega’s, vakgenoten en bouwpartners informatie uitwisselen. Bezoekers kunnen een eigen intranet opzetten, of zich aansluiten bij een bestaande groep.

De nieuwe dienst is opgezet in samenwerking met Viadesk.com, dat al een paar maanden met zogenaamde virtuele werkruimten werkt. Met een intranet kunnen onder meer calculaties, tekeningen, verslagen en adressen worden gedeeld door de gebruikers. Daarnaast is er de mogelijkheid om te discussieren en te overleggen. Dit kan zonder speciale software.

De gebruiker heeft de keus om een besloten of een open werkruimte te maken. Een besloten groep is alleen toegankelijk voor leden, en vooral geschikt voor het uitwisselen van vertrouwelijke gegevens. Openbare zijn voor iedereen toegankelijk, maar alleen leden kunnen bewerkingen uitvoeren.

Beide groepen moeten in een categorie worden geplaatst. Er zijn vooralsnog acht categorieen: opdrachtgevers, installateurs, woningcorporaties, architecten/ontwerpbureaus, adviesbureaus, instellingen, aannemers b en u en aannemers gww.

Iedereen met toegang tot Internet kan gratis een werkruimte creeren. Vervolgens kunnen anderen worden uitgenodigd lid te worden van de nieuwe groep.

Reageer op dit artikel