nieuws

Grasdak van Delftse bieb blijft lekken

bouwbreed Premium

delft – Het dak van de Bibliotheek van de Technische Universiteit Delft is nog steeds niet waterdicht. Vorig jaar november bleek het grasdak van het gebouw zo te lekken dat een deel van het archiefruimten moesten worden ontruimd. Onderzoek gaf toen aan dat reparaties noodzakelijk waren. Die zijn uitgevoerd. De grote lekkages zijn daarmee wel verholpen, maar bij de aansluiting van gevel aan het dak is het blijven lekken.

Aannemerscombinatie Van Oorschot-Versloot Bouw/Boele en Van Eesteren heeft de bibliotheek gebouwd en gaan nu deze aansluitingen herstellen. Het gaat om een ingewikkelde constructie met een drainagesysteem. De aannemerscombinatie gaat dat bloot leggen en waterdicht afwerken.

Op pagina 11: Nationale Dakendag.

Reageer op dit artikel