nieuws

Forum-kantoor zet toon op Zuidas

bouwbreed Premium

Wethouder Stadig van Amsterdam heeft gisteren het officiele startsein gegeven voor de bouw van het kantorencomplex Forum in het zakendistrict Zuidas in de hoofdstad. Het prestigieuze complex is een ontwikkeling van NBM-Amstelland Commercieel Vastgoed en is in portefeuille genomen door de Duitse institutionele belegger Allianz uit Stuttgart. Hoofdaannemer voor de bouw is Nelissen van Egteren uit Hoofddorp, onderdeel van NBM-Amstelland. Medio 2001 wordt Forum in gebruik genomen.

Het kantorencomplex bestaat uit vier kantoren, gegroepeerd rond een imposant atrium van 30 bij 60 meter. Het atrium is op een hoogte van 22 meter overdekt met een glazen overkapping. Het afwerkings- en uitrustingsniveau van Forum getuigt van hoge kwaliteit. Daarmee is de toon gezet voor andere kantoren in de Zuidas.

De vloeroppervlakte van de kantoorruimten bedraagt ongeveer 15.000 vierkante meter, verdeeld over twee lange kantoorvleugels van vijf verdiepingen (circa 1100 vierkante meter per laag), een vierkante vleugel en een hartvormige vleugel. Onder het complex bevindt zich een parkeeraccommodatie met 120 plaatsen voor de gebruikers van Forum. Het energieverbruik van het complex is laag. Forum voorziet voor tachtig procent in zijn energiebehoefte door een systeem voor energieopslag in de bodem.

Het ontwerp van het kantoorcomplex, van het Haagse bureau Atelier Pro, is geheel afgestemd op gebruik volgens de modernste kantoorconcepten. Flexplekken, concentratiecockpits, teamruimtes en open kantoren met flexibel gebruik van de middengangzones kunnen er moeiteloos een plek vinden.

Reageer op dit artikel