nieuws

Elektrische deur voor seniorenwoningen

bouwbreed Premium

Fabrikant Eland-Brandt heeft een automatische schuifdeur ontwikkeld voor gebruik in seniorenwoningen. De elektrisch bedienbare schuifdeuren van het type Maestro-Comfort zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen.

Door gebruik te maken van een laagspanningssysteem van 24 volt en digitale techniek is de constructie compact genoeg om weggewerkt te kunnen worden in de deurprofilering. De schuifdeur loopt met roestvrijstalen wielen op een roestvrijstalen rails.

Voor plaatsing zijn volgens de leverancier geen aanpassingen aan de woning nodig. Alleen een stopcontact voor de aansluiting is vereist. De automatische schuifdeur is verder geheel binnen een normaal houten stelkozijn te plaatsen.

De toepassing van een automatische schuifdeur is nieuw voor de woningbouw. Tot voorheen werden alleen met spierkracht bediende deuren geplaatst, die echter problemen gaven voor oudere bewoners.

Eland-Brandt, Amsterdam, telefoon (020) 4350303.

Reageer op dit artikel