nieuws

Compensatie voor kopers Saendelft

bouwbreed

zaanstad – De gemeente Zaandstad en de bouwers van de nieuwbouwwijk Saendelft bieden de 110 kopers van de geschrapte woningen in de uitbreidingswijk een woonbon aan als compensatie.

De woonbon vertegenwoordigt twintig procent van de koopsom die de gedupeerden voor hun woningen betaalden. Ze kunnen de bon verzilveren bij de aankoop van een nieuw huis in Saendelft. De gemeente en de bouwers zijn met het 6,3 miljoen gulden dure voorstel gekomen na intensief overleg.

Voorzitter Remco Boas van de Kopersvereniging Saendelft vindt het een ongelooflijk goed voorstel, maar blijft gematigd enthousiast. “De woonbon dekt een aanzienlijk deel van de schade die de kopers hebben opgelopen, maar zeker niet alles.” Ook waarschuwt Boas dat de datum 1 december met rasse schreden nadert. Dit is de dag dat de voorlopige koopcontracten aflopen voor de gehele eerste fase van Saendelft. “De bouw is nog steeds niet hervat en de kans dat alle kopers eveneens hun huis kwijtraken, is groot.” Forbo Krommenie is gevestigd naast de oorspronkelijk 5000 woningen tellende uitbreidingswijk. Volgens Forbo ligt een deel van de geplande wijk te dicht bij de fabriek, waardoor uitbreiding van de onderneming in de toekomst wordt verhinderd. (anp)

Reageer op dit artikel