nieuws

Bouw 62 woningen Ridderkerk van start

bouwbreed Premium

den haag – Het is nagenoeg zeker dat Roos en Roos Projectontwikkeling op korte termijn 62 eengezinswoningen kan bouwen in Ridderkerk.

Het nabij de nieuwbouwlocatie gevestigde transportbedrijf A. Hak Transportbedrijf en werktuigenverhuurbedrijf eiste bij de Raad van State schorsing van het Uitwerkingsplan dat de nieuwbouw mogelijk maakt. Advocaat J.A. Visser meldde dat het zijn client Hak niet zo zeer om de 62 woningen gaat. Het Uitwerkingsplan regelt ook de bouw van een appartementencomplex (32 woningen) dat veel dichter bij Hak komt te staan. Hak wil de bouw van dit complex tegengaan. Het bedrijf zou wel eens met strengere milieueisen te maken kunnen krijgen als er zo dichtbij woningen komen.

Nu Visser heeft laten weten weinig problemen te hebben met de 62 woningen, ligt het niet voor de hand dat de Raad van State het Uitwerkingsplan schorst voor zo ver het betrekking heeft op die bouwsels. Of het andere gedeelte overeind blijft, maakt de Raad van State over een paar weken bekend.

Een vertegenwoordiger van Roos en Roos meldde dat alle 62 woningen reeds zijn verkocht.

Reageer op dit artikel