nieuws

Basisscholen op bezoek bij de bouw

bouwbreed Premium

hilversum – Leerlingen van groep 8 van de Openbare basisschool de Dubbeldekker en de Ir. C. Lelyschool in Hilversum hebben gisteren een bezoek gebracht aan de nieuwbouw van het VARA-gebouw in het mediapark.

Het is een van de acties waarmee de bouw probeert jonge mensen te interesseren voor een beroep in de bouw.

Op de bouwplaats van Gisbers-Eemlandbouw werden de leerlingen verwelkomd door de hoofduitvoerder. Die legde uit hoe zo’n groot bouwwerk tot stand komt. Vervolgens kregen de leerlingen in groepjes een rondleiding waarbij zij de uitvoerder en ander bouwplaatspersoneel de oren van het hoofd vroegen.

De leerlingen werd vooral getoond dat de bouw niet alleen bestaat uit timmeren en metselen, maar ook uit elektronica voor onder meer klimaatbeheersing en de inrichting van de studio’s.

Behalve aan de bouwplaats werden ook bezoeken gebracht aan het Opleidingsbedrijf Bouw Gooi- en Vechtstreek. Daar mochten de leerlingen zelf aan de slag met het bouwen van een vogelhuisje en het metselen van een muur.

Reageer op dit artikel