nieuws

Arnhem gevrijwaard van schadevergoeding

bouwbreed Premium

arnhem – Arnhem hoeft het aannemings- en transportbedrijf Van Eeuwijk BV uit Velddriel geen 82.500 gulden schadevergoeding te betalen. Dat heeft de Arnhemse rechter in kort geding gisteren beslist.

Van Eeuwijk vorderde het bedrag van de gemeente als voorschot op een schadeclaim die het bedrijf op de gemeente zegt te hebben. Er zou een overeenkomst met de gemeente bestaan over het afgraven van minstens 30.000 kuub kleigrond uit een gronddepot. Daarvoor zou Van Eeuwijk drie kwartjes per kuub betalen.

In verband met de aanleg van sportvelden op die plaats, moest de grond vorige maand uit het depot worden verwijderd. Hoewel Van Eeuwijk de partij kleigrond in mei voor dijkverzwaring doorverkocht aan aannemingsmaatschappij Ploegam uit Vinkel, liet de gemeente het depot in oktober door een ander bedrijf legen. Daardoor liep Van Eeuwijk 82.500 gulden winst mis.

Geinteresseerde

De gemeente ontkent dat er prijsafspraken zouden zijn. Zij beschouwde Van Eeuwijk slechts als geinteresseerde in de kleigrond. Omdat het de gemeente nooit is gebleken dat het bedrijf een afnemer had gevonden, besloot zij de grond door een ander te laten afgraven.

Ook de rechter werd niet duidelijk of Van Eeuwijk de gemeente heeft ingelicht over de verkoop aan Ploegam. Bovendien staat volgens de rechter niet vast dat er sprake is van een overeenkomst, zodat de eis werd afgewezen. Wel maakte de rechter de gemeente het verwijt dat zij zonder Van Eeuwijk een ultimatum te stellen, de grond door een derde liet afvoeren.

Reageer op dit artikel