nieuws

Archeologische elementen opgeknapt

bouwbreed Premium

den haag – De Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) gaat de komende drie jaar meer dan zestig archeologische elementen in Limburg opknappen en veiligstellen. De IKL doet dat samen met de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) en de Archeologische Monumentenwacht (AMW).

Het gaat hierbij onder meer om grafheuvels, landweren, Romeinse wegen en voormalige kasteelheuvels, zogeheten mottes. In de komende winter herstelt IKL in samenwerking met de ROB acht archeologische elementen, verspreid over de hele provincie. Het gaat onder meer om een Romeinse grafheuvel in Nuth, landweren in Heerlen, Swalmen, Venlo, Helden en Landgraaf en een wachttoren in Valkenburg.

De kosten van het totale driejarige project bedragen acht ton. Dit wordt opgehoest door de provincie, de Postcodeloterij, gemeenten, terreinbeherende instanties en de IKL. (anp).

Reageer op dit artikel