nieuws

Afkoopsom mag geen verzamelpost zijn

bouwbreed Premium

frankfurt/main – Bedrijven die vakantiegeld verrekenen met de afkoopsom van ontslagen medewerkers maken zich schuldig aan belastingontduiking. Dat vonniste het arbeidsgerecht van Frankfurt/Main in de zaak van een installateur die een ingenieur ontsloeg.

De installateur weigerde de ingenieur vakantiegeld uit te betalen, ook al wilde het contract anders. Het bedrijf stelde dat het dit bedrag in de afkoopsom verwerkte. Om die reden kreeg de ingenieur meer uitbetaald dan hij op grond van het sociaal plan kon verwachten.

De rechter stelde dat over vakantiegeld en andere bijzondere betalingen belasting moet worden betaald. Afkoopsommen zijn tot op zekere hoogte belastingvrij. Verrekening kan om die reden worden gezien als belastingontduiking. Het vonnis geldt voor alle bedrijven (ook buitenlandse) die in Duitsland werken.

Reageer op dit artikel