nieuws

Weinig obstakels nieuwe gevangenis

bouwbreed

den haag – De kans is zeer groot dat de Raad van State het groene licht geeft voor de bouwplannen voor de oude koepelgevangenis De Berg in Arnhem.

Als het nieuwe bestemminsgplan De Berg wordt goedgekeurd, kan de bouw van een nieuwe ingang en een aantal gebouwen op het gevangenisterrein aan de Wilhelminastraat in Arnhem beginnen.

Dat zei de directeur van gevangenis tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State in Den Haag. Twee omwonenden spanden de procedure aan omdat zij het niet eens zijn met de nieuwbouwplannen. Zij vrezen parkeer- en verkeersoverlast en een aantasting van hun uitzicht doordat enkele gebouwen boven de gevangenismuur uitsteken. Bovendien menen zij dat de nieuwbouwplannen een aantasting vormen van het monumentale karakter van het oude koepelgebouw.

Met behulp van bouwtekeningen liet de architect van de nieuwbouw zien dat de plannen na inspraak van buurtbewoners al dermate zijn aangepast dat van aantasting van het uitzicht nauwelijks sprake meer is.

Staatsraad D. Dolman doet over enkele weken uitspraak.

Reageer op dit artikel