nieuws

Vijfassige Scania primeur Rouwmaat

bouwbreed Premium

Transportbedrijf Rouwmaat Groep in Groenlo heeft de eerste Scania met vijf assen in Europa aangeschaft. Het is een P124 GB 10×4 NZ uit de 4-serie. Deze heeft een 420 pk injectiemotor en is uitgerust met de volautomatische Retarder, het gepatenteerde hydraulische remsysteem van Scania. De truck is geleverd door Beers Bedrijfsauto BV in Gaanderen en is uitgerust met een KTK-wisselsysteem, waarop een KTK kipperbak of een L en T betonmixer kan worden geplaatst.

Het voertuig heeft een maximaal toegestaan totaalgewicht van 47 ton. Dat is tien ton meer dan een vierasser. Het remsysteem is kostenbesparend, omdat de chauffeur continu op de aandrijflijn kan remmen en daardoor remvoering en remtrommel minder belast. De veiligheid is verhoogd omdat oververhitte remmen bij dit systeem zijn uitgesloten.

Beers Bedrijfsauto in Leidschendam, importeur van Scania, heeft KTK in Moerdijk gevraagd een demonstratieproject uit te voeren. KTK verzorgt daarin de opbouw van het wisselsysteem, waarmee binnen een kwartier een betonmixer van 14 kuub kan worden gewisseld voor een kipperbak van 23 kuub. De opbouw van het KTK-wisselsysteem gaat niet ten koste van de totale opbouwhoogte.

Beer Bedrijfsauto BV, Leidschendam, telefoon (070) 4182418)

De overdracht van de vijfassige Scania.

Reageer op dit artikel