nieuws

Van Abbemuseum wordt nog duurder

bouwbreed Premium

eindhoven – De bouw van het Van Abbemuseum wordt steeds duurder. Vorig jaar februari trok de gemeenteraad 48,6 miljoen gulden uit voor het verbouwingsplan. Dat bedrag is inmiddels verhoogd naar 52,3 miljoen gulden om de extra kosten te kunnen dekken. Rente alsmede de aankoop van een nabijgelegen pand maken de bouwkosten hoger.

Het uitbreidingsplan van het Van Abbemuseum kwam moeizaam tot stand. Een eerder ontwerp van Abel Cahen werd door de rechter verworpen. De gemeente is al met al ruim 20 miljoen gulden duurder uit dan een aantal jaren geleden was gedacht. Het huidige ontwerp van Cahen kent een torenzaal van 23 meter hoog. Verder wordt de expositieruimte drie zo groot. De uitbreiding vindt plaats aan de achterzijde.

Reageer op dit artikel