nieuws

Uni-Invest legt hand op fonds Enhobel

bouwbreed Premium

amsterdam – Uni-Invest neemt het beleggingsfonds Enhobel over. Het Amsterdamse vastgoedfonds heeft inmiddels circa 97 procent van de aandelen in handen. Vooral de kwaliteit van de onroerendgoedportefeuille van de Engels-Hollandse Beleggings Trust (Enhobel) spreekt Uni-Invest aan.

Al eerder probeerde het Amsterdamse fonds greep te krijgen op Enhobel, maar een poging in 1997 liep op niets uit. De laatste twee maanden kwam Enhobel weer in beeld, ditmaal met succes. De aanwinst kost Uni-Invest ongeveer 118 miljoen gulden. Directie en commissarissen van Enhobel treden op korte termijn terug. Dit gebeurt op verzoek van Uni-Invest, dat altijd zo snel mogelijk de controle over een overgenomen bedrijf in handen wil krijgen.

Directielid Stolle van Uni-Invest is blij met de 97 procent van de aandelen. Dat percentage biedt de mogelijkheid de overige aandeelhouders (3 procent) uit te kopen. Zo’n uitkoopregeling is pas mogelijk bij een belang van minimaal 95 procent.

Enhobel staat genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs en heeft een belegd vermogen in Nederlands onroerend goed van 185,6 miljoen gulden. De portefeuille bestaat uit kantoren (40 procent), bedrijfsruimten (11 procent), winkels (36 procent) en woningen (13 procent). Uni-Invest streeft naar een belegd vermogen van ongeveer 5 miljard gulden in 2003. Momenteel ligt dat bedrag op 2,95 miljard.

Reageer op dit artikel