nieuws

Toch veroordeling voor flessentrekkerij

bouwbreed

den haag – Twee Haagse ‘projectontwikkelaars’ zijn in hoger beroep bij het Haagse gerechtshof wegens flessentrekkerij veroordeeld tot celstraffen van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Het onvoorwaardelijke deel van de straf mag worden omgezet in een werkstraf van 240 uur. Beide mannen, 55 en 60 jaar oud, hoorden dezelfde straffen vorig jaar bij de Haagse rechtbank ook eisen, maar toen werden ze vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie ging in beroep. Dat beroep diende twee weken geleden. De straf is conform de eis.

Begin jaren negentig benadeelde het tweetal aannemers en leveranciers voor ruim acht ton. De 60-jarige directeur van de Antilliaanse NV ‘Bon Bini’ (die volgens justitie ‘leeg’ is) stelde hen enorme overzeese projecten in het vooruitzicht en vroeg offertes. De Hagenaars bestelden alvast bouwmaterialen, apparatuur en diensten, maar afgezien van een kleine aanbetaling zagen de leveranciers geen gulden. Van de beloofde projecten vernamen ze ook niets meer.

De advocaat van de 60-jarige Hagenaar heeft cassatie aangetekend bij de Hoge Raad.

Reageer op dit artikel