nieuws

Tekort lantaarnpalen vertraagt projecten

bouwbreed Premium

arnhem – Door een tekort aan lantaarnpalen lopen veel projecten in Nederland vertraging op. Volgens Frans Peters, woordvoerder van Nuon, die de verlichting aanlegt, is dit probleem pas de laatste paar weken ontstaan. Peters weet niet hoeveel palenproducenten er zijn. De bedrijven waarmee Nuon zaken doet, kunnen in ieder geval de vraag niet meer aan. Volgens de woordvoerder is er sprake van een landelijk tekort. “We zitten aan het einde van het jaar. Dan is er budgettair meer mogelijk voor gemeenten. Hierdoor ontstaat een grotere vraag naar lantaarnpalen. Bovendien wordt er steeds meer belang gehecht aan openbare verlichting in verband met de sociale veiligheid.”

Door het grote aantal nieuwbouwwijken dat de laatste tijd wordt opgeleverd, stijgt de vraag naar palen ook aanzienlijk.

Reageer op dit artikel