nieuws

Stevaert: Desnoods tuinen onteigenen voor fietspaden

bouwbreed

brussel – De Vlaamse minister van mobiliteit Stevaert, ook wel bekend als de sloopminister in de vorige regering, werkt aan een nieuwe Vlaamse wet die het de overheid mogelijk maakt sneller grond te onteigenen voor de aanleg van fietspaden. “Veiligheid heeft voorrang op eigendom”, vindt Stevaert.

Daarom zal hij er niet voor terugdeinzen om op grote schaal voortuintjes te onteigenen als dat nodig is om veilige fietspaden aan te leggen. Volgens Stevaert besteedt de Vlaamse regering elk jaar veel geld aan de aanleg van nieuwe fietspaden. “Het grote probleem is echter dat de noodzakelijke onteigeningen vaak jaren in beslag nemen, waardoor de aanleg van de fietspaden wordt vertraagd”, aldus de minister. Hij vindt fietspaden aanleggen in Vlaanderen ‘niet eenvoudig’.

Stevaert wijst er op dat de Vlaamse regering eerder reeds het dijkendecreet erdoor drukte, waardoor zij snel grond kan onteigenen om dijken aan te leggen. Stevaert: “Ik vind mensen even belangrijk als dijken.”

Reageer op dit artikel