nieuws

Stelende dakdekkers voor het gerecht

bouwbreed

arnhem – Het gerechtshof in Arnhem heeft een 35-jarige inwoner van Lelystad veroordeeld tot tachtig uur onbetaalde arbeid. De man, een zelfstandig dakdekker, stal met een 29-jarige collega eind januari vorig jaar bij een leverancier in Almere 102 rollen dakbedekking. Zijn handlanger, eveneens uit Lelystad, kreeg zes weken gevang opgelegd.

Tegen de 35-jarige werd onlangs tien weken cel geeist. Zijn raadsman verzocht het hof echter die straf om te zetten in een alternatieve sanctie, zodat het bedrijf van de man uit Lelystad niet in gevaar kwam. Het hof toonde clementie en honoreerde dat verzoek.

In tegenstelling tot de eis kreeg zijn jongere collega geen werkstraf. Tegen hem was eerder door de advocaat-generaal honderd uur dienstverlening geeist. Omdat voor deze verdachte geen bedrijfsbelangen op het spel stonden, legde het hof een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf op.

Reageer op dit artikel