nieuws

Spaanse bouwer lonkt over de grens

bouwbreed Premium

madrid – Het Spaanse bouwbedrijf Dragados Construccion is op zoek naar Europese partners. De onderneming ziet in Spanje onvoldoende mogelijkheid om door te kunnen groeien en zoekt nu elders op het continent naar een of meer strategische partners.

De naam van het Zweedse Skanska is in dit verband al genoemd, maar voorzitter Demetrio Ullastres van dee Spaanse bouwer wil dat niet bevestigen.

Volgens Ullastres zijn de Spaanse bouwbedrijven teveel afhankelijk van toeleveringscontracten. Dat breekt hen op bij projecten in het buitenland waar de beschikking over eigen mankracht en materiaal noodzakelijk is. Spaanse aannemers lonken daarom de laatste tijd steeds meer naar Europese partners. Het bouwbedrijf OHL kondigde onlangs ook al aan ambities in het buitenland te hebben. Hochtief is daarbij als kandidaat genoemd.

Voorlopig zien de toekomstverwachtingen er voor Dragados in Spanje niet slecht uit. Het aannemersbedrijf denkt in de sector van de openbare bouwprojecten te kunnen groeien met vijf procent. In de woningbouw wordt een toename van anderhalf procent verwacht.

Van de bouwactiviteiten vindt al 26 procent plaats in het buitenland. Daarmee wordt een omzet gegenereerd van 2,3 miljard gulden op een totale omzet van 9,1 miljard. Gemiddeld halen grote Europese constructiebedrijven hum omzet voor circa 30 procent uit het buitenland. Het gemiddelde bij Spaanse ondernemingen ligt op acht procent.

Reageer op dit artikel