nieuws

Sao Paulo

bouwbreed

Cultuur is niet het eerste waar je aan denkt bij Sao Paulo. Maar deze megapool organiseert wel degelijk Biennales van allerlei soort, dus ook over architectuur. Twee jaar geleden stond de Nederlandse architect Jo Coenen daar centraal en ook nu geven wij, van november tot januari, acte de presence.

Als je leest waarmee, slaat de schrik je echter om het hart. Toegegeven, Brazilie is niet toonaangevend in architectuur, maar dat betekent toch niet dat we met oude koek op de proppen moeten komen? Weet u waarmee wij de blitz gaan maken? Met Van Eyck, Hertzberger en Mecanoo. Een sinds mensenheugenis veilig moderne drie-eenheid. En uitsmijter is een tentoonstelling over Le Corbusier en Loos – uit de jaren tachtig! Dat is zo prehistorisch dat speciaal voor deze gelegenheid een ‘gerestaureerde versie’ is gemaakt. Alsof het om een Derde Wereldland gaat waar je rustig spullen kunt dumpen die over hun houdbaarheidsdatum heen zijn.

Reageer op dit artikel