nieuws

Ruim 1,5 miljard voor Europese steden

bouwbreed

brussel – De Europese Commissie heeft de plannen goedgekeurd in het kader van het Europese Urban-programma, dat tot doel heeft steden en stedelijke randgebieden die in een economische en sociale crisissituatie verkeren financieel te helpen.

Daarvoor schakelt Brussel het Europese fonds voor regionale ontwikkeling ingeschakeld, waaruit voor de periode van 2000 tot 2006 een bedrag van 1.540 miljoen gulden (700 miljoen euro) naar het Urban-programma zal vloeien.

Het geld is vooral bedoeld om middelgrote en kleine steden, alsmede grote agglomeraties die economisch, ecologisch en sociaal in verval zijn geraakt, op te waarderen. Dat gebeurt onder andere door renovatie van vervallen buurten.

In totaal zijn vijftig stedelijke gebieden geselecteerd, die in aanmerking komen steun. Ze liggen vooral in de armere gebieden van de Europese Unie.

Reageer op dit artikel