nieuws

Provincie wil meer geld Rijn-Gouwelijn

bouwbreed Premium

gouda – Zuid-Holland wil meer geld van het Rijk voor de aanleg van de lightrailverbinding tussen Gouda, Alphen, Leiden en de kuststrook: de Rijn-Gouwelijn.

In een brief aan de vaste Kamercommissie noemt de Stuurgroep Rijn-Gouwelijn de 85 miljoen die het Rijk nu vrijmaakt ontoereikend. De provincie denkt zeker 314 miljoen gulden nodig te hebben. Bij de financiering wil ze overigens ook het bedrijfsleven betrekken.

Voor een succesvolle ontwikkeling van de lightrailverbinding wenst Zuid-Holland tevens de regie te krijgen over de lijn Utrecht-Leiden, die in het kader van de Nota derde eeuw spoor wordt verbeterd, om rail en bus beter te kunnen ontwikkelen.

Volgens de stuurgroep is het draagvlak voor het project bij zowel de regionale overheden als het bedrijfsleven groot. De provincie wil dan ook zo snel mogelijk met de volgende fase van het project beginnen. Als het even kan moeten de eerste lightrailvoertuigen al in 2002 gaan rijden. (anp)

Reageer op dit artikel