nieuws

Onenigheid over locatie hunebedmuseum Borger

bouwbreed

BORGER – Het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum (NHI) te Borger en de Stichting Leefbaarheid Noord-Oost (SLNOB) Borger zijn het oneens over de locatie van het nieuw te bouwen hunebeddenmuseum.

Het NHI wil het museum, dat 12 miljoen gaat kosten, realiseren bij de grootste hunebed van Nederland. Daar is ook het informatiecentrum gevestigd. De SLNOB ziet meer in nieuwbouw bij een nog te realiseren natuurtransferium buiten Borger.

De gemeente Borger-Odoorn neemt eind deze maand een beslissing. De verwachting is dat de gemeente kiest voor een locatie bij het huidige NHI. Uit een in opdracht van de gemeente uitgevoerd onderzoek van bureau Bugel Hajema bleek dat dit het beste alternatief is.

De SLNOB is het daar niet mee eens. Het nieuwe museum komt dicht bij Borger te liggen en omwonenden vrezen parkeeroverlast van de te verwachten 75.000 bezoekers. Vandaar dat de stichting een eigen onderzoek is gestart. Daarin wordt gepleit voor het zogenaamde natuurtransferium met alternatief vervoer naar de verschillende attracties in de buurt.

Reageer op dit artikel