nieuws

Nieuw smoel Thialf vergt miljoenen

bouwbreed Premium

heerenveen – Het sportcomplex Thialf in Heerenveen wordt de komende vijf jaar uitgebreid en opgewaardeerd. Reden van de renovatie is dat het huidige complex niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd.

Het complex gaat in twee fasen flink op de schop. Met de operatie is een bedrag van tussen de zes en zeven miljoen gulden gemoeid. Het ontwerp voor het vernieuwde Thialf is geleverd door Alynea Architecten uit Harlingen.

“We willen Thialf een nieuw smoel geven”, vertelt directeur Marijke Migo. “Het huidige complex was oorspronkelijk bedoeld als onderdeel van een sportcentrum, compleet met rodel- en skibaan. Dat is er nooit van gekomen en dus is het destijds bij de bouw wat afgeraffeld. Daar willen we nu verandering in brengen. Thialf moet straks niet alleen bekend staan als schaatstempel, maar ook als een geschikte locatie voor het organiseren van beurzen en congressen.”

Voorpui

De eerste fase moet eind volgend jaar zijn voltooid en bestaat onder andere uit het naar voren halen van de voorpui. Boven de entree komt een vijflaags, vrijhangend kantoorcomplex van glas en staal. Dit kantoorgedeelte bestaat uit vergader- en kantoorruimten en ruimten voor het horecapersoneel en de technische dienst.

In de eerste fase wordt verder een nieuw restaurant gebouwd, van waaruit zowel op de baan als naar buiten gekeken kan worden. Ook komt er een koffieshop. Om de toegankelijkheid van het gebouw te verbeteren worden een lift en twee roltrappen geinstalleerd. De ontvangsthal wordt uitgebreid tot een foyer.

IJshockeyhal

De tweede en laatste fase bestaat uit de nieuwbouw van de kleine hal, oftewel de ijshockeyhal. Deze hal is dertig jaar oud. Migo: “De nieuwe hal moet beter geisoleerd en geluidswerend zijn, zodat ook daar feesten, beurzen en congressen kunnen worden gehouden.”

Thialf onderhandelt nog met de cateraar van het complex, Select Service Partners, die een deel van de investering voor de keuken, het restaurant en de koffieshop voor zijn rekening neemt.

Niet bekend

Reageer op dit artikel