nieuws

Nieuw mediapark in Hilversum maakt van partners Net 3 buren

bouwbreed Premium

hilversum – Op het Mediapark in Hilversum wordt hard gewerkt om de omroepen NPS en VARA met ingang van april onder hetzelfde dak te krijgen. Eerder dit jaar liepen de werkzaamheden vertraging op bij gebrek aan bouwvakkers.

De ruwbouw van het nieuwe, gezamenlijke onderkomen is zo goed als af. Het 25 meter diepe gebouw is een ontwerp van architectenbureau Haskoning in Amsterdam. De totale werkvloer van het nieuwe pand bedraagt bijna elfduizend m2. Met zeven lagen, die deels onder het maaiveld liggen, doet het gebouw imposant aan.

De glazen gevel is gevat in kleine, horizontale, cederhouten ramen. Deze houten lamellen zorgen er in de eerste plaats voor dat er niet te veel warmte binnenkomt, in de tweede plaats reflecteren ze het daglicht. Architect F. Hoekstra. “Er zijn op vrij ingenieuze wijze vides in de vloeren gesneden. Die zijn zo ten opzichte van elkaar gepositioneerd, dat diep in het gebouw nog daglicht kan toetreden.”

In dezelfde hoek van het Mediapark, waar ook de omroepen RVU en Vpro nog niet zo lang geleden zijn ondergebracht, wordt momenteel eveneens gewerkt aan het Net 3-gebouw. Oplevering van dit pand geschiedt volgens de planning enkele maanden eerder. Alle vier de aan elkaar grenzende omroepgebouwen lopen als het ware in elkaar over. De Net 3-partners besloten op zeker moment naast elkaar op het Mediapark te gaan zitten. Het ontwerp van de Net 3-behuizing is evenals het RVU en Vpro-pand van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV.

Entreegebouw

MVRDV-projectleider F. de Witte: “Je zou het Net 3-gebouw kunnen omschrijven als het entreegebouw voor de Net 3-omroepen. Het heeft een soort sleutelfunctie. Als bezoeker kom je daar binnen. In dit gebouw zijn verder bepaalde functies geclusterd die anders over de verschillende omroepen zouden zijn verspreid.” Het stedenbouwkundige masterplan op dit deel van het Mediapark is eveneens van het Rotterdamse bureau.

Reageer op dit artikel