nieuws

Monteurs maken val van zeven meter

bouwbreed Premium

nijmegen – Drie monteurs uit Duitsland zijn in Nijmegen gewond geraakt toen een roestvrijstalen rek losraakte dat zij in een spuitstraat aan het monteren waren. De drie maakten een val van zeven meter. Een vierde monteur kon zich vastklampen en naar beneden klauteren.

De gewonde monteurs werden meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. “Het zag er ernstiger uit dan het was”, zegt E.R. Coljee, hoofd personeelszaken van Nacco Materials Handling BV in Nijmegen, de heftruckproducent waar de monteurs aan het werk waren.

De verwondingen vallen mee: een gebroken pols, en wat schrammen en builen. Het leed was niet te overzien geweest als het twee ton zware roestvrijstalen rek dat losraakte ook naar beneden was gekomen. Coljee: “Gelukkig bleef dat aan een takel hangen.”

De technische recherche en de Arbeidsinspectie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht. De gewonde monteurs zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Reageer op dit artikel