nieuws

‘Meer natuur maakt Rijn veiliger’

bouwbreed Premium

ooij – Hoe meer natuurgebieden langs de Rijn, hoe meer waterbuffer tegen overstromingen. Het landschap langs de rivier werkt als een spons; bij hoogwater wordt veel water vastgehouden, bij een lage waterstand in de rivieren geeft het systeem juist water af. Dit stellen Staatsbosbeheer en het Wereld Natuur Fonds in hun visie op de Rijntakken.

De visie ‘Natuurlijke Veiligheid’ is afgelopen vrijdag gepresenteerd in de Gelderse Poort bij Nijmegen. De organisaties vragen Rijkswaterstaat om meer ‘stromende berging’ langs de Rijn. Volgens hen kan deze alternatieve aanpak grootschalige afgraving van uiterwaarden voorkomen. In de natuurgebieden langs grote rivieren kunnen zich bovendien veel planten- en diersoorten vestigen.

Reageer op dit artikel