nieuws

Maasplassengebied vergt fikse investering

bouwbreed

MAASTRICHT – Het Midden-Limburgse Maasplassengebied heeft een injectie nodig van honderden miljoenen guldens alvorens het watersportgebied, tussen Stevensweert en Swalmen, zich kan meten met Zeeland en de Friese meren. Dit blijkt uit een studie die het bureau ZKA in Breda, in opdracht van de provincie, heeft verricht.

De Maasplassen zijn recent door de provincie overgenomen van Aqua Terra BV in Thorn en meteen doorverkocht aan de Vereniging Natuurmonumenten. De studieresultaten dienen als richtsnoer voor een nieuwe aanpak van het watersportgebied.

ZKA geeft in het rapport aan dat er 850 hotelkamers, 6200 campingplaatsen en 1700 ligplaatsen voor plezierjachten bij moeten komen. De geldschieters lieten het in de afgelopen jaren afweten, omdat zij in Aqua Terra onvoldoende vertrouwen hadden.

Reageer op dit artikel