nieuws

Kwaliteit asfaltwerk A31 beneden peil

bouwbreed

leeuwarden – Het asfalteringswerk op rijksweg A31 tussen Dronrijp en Marssum, loopt een vertraging op van ten minste drie weken. Het tot nu toe gerealiseerde kwaliteitsniveau is minimaal, vindt Rijkswaterstaat.

Het werk wordt uitgevoerd door Koop Tjuchem. Het gaat om herstelwerkzaamheden waarbij nieuw asfalt wordt gelegd nadat de versleten toplaag is verwijderd.

Aannemer Koop Tjuchem doet in het kader van de kwaliteitszorg kernboringen. Gezien de kwaliteitsresultaten heeft Rijkswaterstaat het werk stilgelegd. Er zijn namelijk ‘uitschieters’, ook naar onderen. De aannemer onderzoekt nu wat daarvan de oorzaak is. Rijkswaterstaat helpt daarbij.

Eind deze week zal dat onderzoek zijn afgerond. Pas dan kan worden besloten welke maatregelen nodig zijn om tot asfalteerwerk van voldoende kwaliteit te komen.

Reageer op dit artikel