nieuws

Ingenieursbureau Fugro de lucht in

bouwbreed Premium

leidschendam – Fugro slaat zijn vleugels uit. Het ingenieursbureau staat op het punt twee bedrijven in te lijven die actief zijn in de geofysica vanuit de lucht. Dat zijn World Geoscience in Australie en Geoterrex Dighem in Canada. Met de acquisitie van de twee is rond de 50 miljoen gulden gemoeid.

Hiermee zet Fugro de eerste stap op de markt van geofysische meting vanuit de lucht. Hierbij zetten de bedrijven hoofdzakelijk lichte vliegtuigen en helikopters in. Op die manier speuren zij naar plekken voor boringen.

De voornaamste sectoren in de geofysica vanuit de lucht betreffen hoofdzakelijk mineraalexploratie, in beduidend mindere mate olie- en gasexploratie en zeer bescheiden ook milieu.

World Geoscience in Perth, met 130 medewerkers, is interessant voor Fugro, vooral door twee nieuwe systemen. Die verbeteren de techniek om vanuit de lucht een en ander te signaleren. Bovendien kan World Geosience met de systemen een hogere productie halen.

Het bedrijf Geoterrex Dighem, met het hoofdkantoor in Ottawa telt 155 medewerkers. Geoterrex heeft vestigingen in Europa, Afrika en Australie. (anp)

Reageer op dit artikel