nieuws

Hoogtewinst met slimme vloer

bouwbreed Premium

amersfoort – Meer verdiepingen binnen dezelfde bouwhoogte. Dat beloven Corus, Van Dam en Cepezed-architecten, die een dunne vloer ontwikkelden waar leidingen en luchttoevoer doorheen lopen. Tijdens de staalbouwdag gisteren werd de Ides-vloer ten doop gehouden.

In het gebouw van Cepezed architecten in Delft is hij al een paar maanden in gebruik. De naam verwoordt de belangrijkste pluspunten volgens de ontwikkelaars. Want Ides staat voor: integrated deck extra space.

Leidingen en luchttoevoer worden allemaal door de stalen vloer gevoerd, zodat geen verlaagd plafond nodig is. Een computervloer is evenmin nodig, omdat alle leidingen van bovenaf gemakkelijk bereikbaar zijn, zodat per saldo een heel dunne vloer overblijft; in het geval van het Cepezed-pand dertig centimeter. De overspanning die daarbij hoort is 4,50 meter. Door die dunne vloer bleek het mogelijk een extra – vijfde – verdieping te plaatsen binnen de toegestane bouwhoogte.

Op pagina 7: Offshorevloer van Ides geschikt gemaakt voor utiliteitsbouw.

Reageer op dit artikel