nieuws

Haagse buurgemeenten willen een sterke regio

bouwbreed Premium

leidschendam – De Haagse regio moet zich als een sterk gebied profileren. De vijf buurgemeenten van Den Haag willen daarbij vooral als sterke partner worden gezien.

Deze boodschap hebben de gemeenten Pijnacker, Nootdorp, Voorburg, Rijswijk en Leidschendam verwoord in de regiovisie ‘Vliet- en Hofland, Groene Bouwsteen in Haaglanden’.

De visie werd gisteren door de Leidschendamse wethouder van ruimtelijke ordening, H.M.C. Dwarshuis, namens de vijf kernen gepresenteerd. Het boekwerkje vormt de bouwsteen voor het nieuw op te stellen Regionaal Structuurplan Haaglanden. De vijf gemeenten vinden dat het onzinnig is om binnen Haaglanden elkaar de tent uit te concurreren. “We moeten als een regio optreden en zo juist de concurrentie met andere regio’s aangaan”, stelt Dwarshuis.

De regiovisie van de vijf Haagse randgemeenten staat haaks op de ideeen van Delft, Den Haag en Zoetermeer. Deze drie grootste kernen in de regio willen juist een dominante rol in het gebied gaan spelen.

“Op diverse terreinen, zoals woningbouw, bedrijfsterreinen en herstructurering, doen wij voor de rest van de regio zeker niet onder. Daarom moeten we elkaar versterken”, vindt Dwarshuis.

Reageer op dit artikel