nieuws

Gratis maal voor straatwerkers

bouwbreed

stadskanaal – De stratenmakers en grondwerkers van Roelofs Wegenbouw uit Den Ham die werken aan de reconstructie van het centrum van Stadskanaal, kunnen zich geen betere werkplek indenken. De plaatselijke middenstand is zo blij met de facelift en het verloop van de werkzaamheden, dat ze de vijftien bouwvakkers trakteerde op een Indische maaltijd. Het eten werd midden op straat genuttigd, tot hilariteit van passanten.

“Dit maak je niet zo vaak mee”, vertelt uitvoerder G. Venema. “Het geeft aan dat de samenwerking tussen de aannemer en de middenstand goed verloopt. Dat zie je ook wel eens anders.” Het centrum van Stadskanaal wordt opgewaardeerd tot een echt winkelcentrum met nieuwe straten, wegen en winkels. Dit tot grote vreugde van de ondernemers. Tot nu toe was het centrum niet meer dan een lang lint met winkels zonder echt hart. Dat wordt nu anders.

De medewerkers van Roelofs Wegenbouw hangt alweer een volgende traktatie boven het hoofd want de plaatselijke poelier biedt de stratenmakers en grondwerkers binnenkort een halve kip de man aan. “Het is een vetpot”, glundert Venema.

Reageer op dit artikel