nieuws

‘Graafmachinist gevaar op de weg’

bouwbreed

arnhem – Een 32-jarige graafmachinist uit Nuland die begin vorig jaar betrokken was bij een zwaar verkeersongeluk, heeft geen schuld aan de botsing. Niettemin eiste de Arnhemse officier van justitie een geldboete van duizend gulden waarvan de helft voorwaardelijk. De machinist zorgde, vond zij, voor gevaar op de weg.

De machinist reed met zijn machine over een fietspad op weg naar de plaats waar hij sleuven moest graven. “Ik ben overgestoken op ongeveer 25 meter van het werkvak.” Aan de linkerkant van de weg reed de man over het fietspad verder, tot hij een bromfietser recht op zich af zag komen. Deze scholier knalde frontaal op het voertuig. Hij hield er zware verwondingen aan over.

Volgens advocaat mr R. Klaassen verdient zijn client geen veroordeling. “De bromfietser was op weg naar school en had moeten weten dat er al een week werd gewerkt langs die weg.” Volgens een getuigenverklaring, zei de raadsman, reed de scholier minstens vijftig kilometer per uur. De rechtbank doet op 5 november uitspraak.

Reageer op dit artikel