nieuws

Gelderland investeert in bedrijvencentra

bouwbreed Premium

arnhem – Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland trekt geld uit voor een forse uitbreiding van Gelderse bedrijvencentra, de restauratie van historische kelders in Arnhem en een nieuw te bouwen Nationaal Watermuseum. Dit zijn projecten in het kader van Eurowerk.

Het provinciebestuur heeft 3,5 miljoen over voor de uitbreidingsplannen van de Stichting Keten Bedrijvencentra (SKBC). Zowel het Nijmeegse Projectencentrum als de locaties Simon Stevin en Lorentz in Arnhem worden fors uitgebreid, terwijl in Valburg een nieuw bedrijvencentrum uit de grond wordt gestampt. GS denken dat jong ondernemerstalent zal sneuvelen zonder een dergelijke ‘broedplaats’.

De renovatie van de veertiende- en vijftiende-eeuwse kelders in Arnhem kan op anderhalf miljoen aan provinciegeld rekenen. Een half miljoen gulden gaat naar een nieuw te bouwen Nationaal Watermuseum in het stadspark Sonsbeek.

Reageer op dit artikel