nieuws

Faber koopt forse giekbetonpomp

bouwbreed

Faber Betonpompen, met vestigingen in het Friese Creil en het Zuid-Hollandse Zoeterwoude, heeft een nieuwe M52 giekbetonpomp van Putzmeister aangeschaft. Deze gigantische pomp, geleverd door Van der Spek te Vianen heeft een capaciteit van 200 kuub per uur. Een negen-kuubs betonmixer is in drie minuten leeg.

De pomp is gebouwd op een Mercedes-chassis type SK4853K 10×6 en heeft een verdeelarm van vijf delen en een totale lengte van 52 meter.

De machine weegt vijftig ton en heeft vijf assen met aandrijving op de vooras en op twee achterassen. De achteras stuurt mee en zorgt voor een korte draaicirkel.

De stempelbreedte voor is 10,3 meter en achter 9,3 meter. Bij een gestrekte arm wordt op het steunpunt een drukkracht van 35 ton uitgeoefend. Een afsluitventiel van de firma Faber voorkomt onnodige verontreiniging en extra verbruik.

Faber Betonpompen, Creil, telefoon (0527) 274444.

Reageer op dit artikel