nieuws

Electronic commerce in de bouwnijverheid

bouwbreed

den haag – De Nederlandse Bouwdocumentatie (NBD) en de Nebic, de organisatie voor toeleveranciers in de bouw, gaan samenwerken om Electronic commerce binnen de bouw mogelijk te maken. Hiertoe hebben NBD-uitgever E. Breeuwsma, Nebic-voorzitter A. Stoutjesdijk en J. Berendsen van Loenen, de secretaris van Nebic een overeenkomst gesloten. Vanaf volgend jaar is de Nederlandse Bouwdocumentatie ‘online’ te raadplegen.

E-commerce is een systeem voor informatieuitwisseling tussen bijvoorbeeld aannemers en architecten. In de toekomst kunnen langs deze weg ook transacties worden gesloten. “Als eerste activiteit staat de werving van leden voor Nebic centraal, tezamen met de NBD”, aldus een toelichting van de partners. “Hiervoor wordt de samenwerking met twee adviescommissies opgezet namelijk voor techniek en promotie.”

Reageer op dit artikel