nieuws

Einde bouwstop Branderspoort

bouwbreed Premium

schiedam – De Zwijndrechtse aannemer Breur mag het Schiedamse appartementencomplex Branderspoort afbouwen. De gemeente van Schiedam maakte woensdag bekend dat de bouwstop, die in februari was ingevoerd, met ingang van november zal worden opgeheven.

Volgens de gemeente heeft de aannemer eerder gemaakte fouten bij de bouw naar tevredenheid hersteld.

Begin dit jaar constateerden medewerkers van bouw- en woningtoezicht ernstige fouten bij de bouw van blok B, een 147 appartementen tellend complex. Pilaren stonden uit het lood, muren en balken vertoonden reten en scheuren.

In februari verbood de gemeente de aannemer hangende het conflict nog langer op de bouwplaats te komen.

De maand daarop kwamen beide partijen een herstelplan overeen. Breur zou de fouten wegwerken, onder toezicht van de gemeente. Pas daarna zou over eventuele voortzetting van bouwactiviteiten beslist worden. Dat is dus nu gebeurd, ten gunste van de aannemer.

Daarmee is de affaire overigens nog niet helemaal afgerond. Breur en Schiedam liggen juridisch nog met elkaar overhoop. De aannemer houdt vol dat de bouwstop onterecht was en eist acht ton. Schiedam heeft nog een eis voor betaling van een dwangsom van twee ton lopen. (anp)

Reageer op dit artikel