nieuws

Duitse bouwminister verdacht van corruptie

bouwbreed Premium

koblenz – Reinhard Klimmt heeft in Duitsland amper de functie van bouwminister overgenomen van Franz Muntefering of de bewindsman ligt al zwaar onder vuur.

Justitie in Koblenz zoekt uit of Klimmt zich wellicht 340.000 gulden heeft laten toestoppen om een goed woordje te doen voor Caritas in Trier.

Het bedrag zou afkomstig zijn van Caritas-topman en ex-voorzitter van voetbalclub 1. FC Saarbrucken Hans-Joachim Doerfert, die op verdenking van corruptie is gearresteerd. In de boekhouding van Doerfert is een notitie aangetroffen met de woorden: “300.000 Mark. Klimmt, Kabinet, Marketing”. Het geld zou bestemd zijn voor de 1. FC Saarbrucken, in ruil waarvoor de manager steun verwachtte voor zijn klinieken van Caritas, een onderneming met negenduizend medewerkers.

Justitie dringt aan op opheffing van de parlementaire onschendbaarheid die Klimmt nog heeft vanwege zijn functie als afgevaardigde in Saarland. De bouwminister zegt zijn onschendbaarheid graag op te geven, zodat hij snel van alle blaam kan worden gezuiverd.

Reageer op dit artikel